luni, 9 noiembrie 2009

"N-am altă Ană"

Nu ştiu dacă am idei care mă obsedează sau dacă sunt doar nevoită să fac faţă de mai multe ori unor întâmplări care mă rănesc, mă întristează dar care se ţin parcă după mine. Uneori văd cum se repetă istoria sub ochii mei, sunt conştientă că fac încă o dată aceiaşi greşeală pe care am mai facut-o, pe care am spus că nu o voi mai face.
Mi-am spus să încerc să nu mă mai las impresionată atât de uşor, să cred mai puţin în oameni, să nu mai caut explicaţii, scuze tuturor pentru greşelile pe care le fac, să nu mai iert nedreptăţile care mi se fac, să nu mai caut mereu "jumatatea plina a paharului".
Mă gândeam că dacă îmi impun, o să o pot face pe dura, pe indiferenta, nepăsătoarea şi poate chiar o să devin aşa, măcar când e cazul pentru că sunt sătulă să fiu doar eu cea care îşi calcă pe orgoliu, cea pentru care orgoliul contează mai puţin decât cel de lângă.
Mi-am propus să îmi doresc mai puţin ce îmi doresc de fapt cel mai mult şi să îmi fac speranţe cât mai puţine că voi găsi, primi, avea ceea ce lipseşte inimii mele. Pentru că am fost dezamăgită, pentru că am suferit, pentru că am obosit să spun "aşa a fost să fie" , "n-a fost să fie", m-am gândit să pornesc de la premisa că oricum nu pot avea exact ce vreau mai mult. Oricum nu reuşesc să ţin lângă mine oamenii care mă fac să mă simt liberă, importantă, deosebită, ascultată, înţeleasă, completată sau completă decât prea puţin timp...
Am încercat de multe ori dar poate nu am încercat destul, poate nu am vrut de fapt niciodată să mă transform, să mă pietrific, cumva am lăsat tot timpul pe câte cineva să ajungă aproape de inima mea. Poate am doar puţin mai multă tristeţe în ochi, dar am rămas tot timpul aceiaşi. "N-am altă Ană/ Şi pe mine chiar/ Din ce în ce mai rar/Mă am".

8 comentarii:

 1. Sa stii ca nici eu nu am "alta Andra"!Te inteleg perfect Ana,stiu cum e sa incerci sa te schimbi si sa spui:gata d maine o sa fiu alt om,mai rea,mai ambitioasa,mai puternica poate...dar asta nu se intampla oricat de mult ne-am dori noi:(Si eu fac aceeasi greseala la nesfarsit,dar nu am puterea necesara sa pun capat si din cauza asta imi blestem zilele!!!:((oricum cu trecerea timpului lucrurile devin mai clare si invatam sa trecem mai usor peste ele,in timp o sa devenim mai puternice si tot c azi ne-a facut sa plangem maine poate o sa ne fie de mare ajutor!Eu personal sunt foarte optimista si am mare credinta in Dumnezeu...stiu ca o sa n fie bine Ana dar trebuie mai intai sa trecem prin anumite etape ale vietii pentru ca"asa trebuie sa fie"!;) pooop

  RăspundețiȘtergere
 2. Cred din ce in ce mai mult ca nu ne dorim de fapt sa fim asa cum spunem...credem la un moment dat ca ar fi mai usor daca am fi altfel decat suntem dar speram sa ne aprecieze cine trebuie asa cum suntem de fapt, sa nu fim nevoite sa ne schimbam pentru ca oamenii nu stiu sa aprecieze sinceritatea sau iubirea adevarata. In momentele cand ne e foarte greu, cand ne judecam si ne invinovatim pt greselile, superficialitatea, rautatea sau teama altora uitam ca nu trebuie sa ne schimbam pentru cineva sau din cauza cuiva.

  RăspundețiȘtergere
 3. Alta "Ana".....alta "Andra".....fetelor sper sa nu va supar dara asta nu ar insemna o a doua "fatza" o dualitate....?unde o sa mai fie unicul...sincerul...?cum o sa te mai stie prietenul de langa tine...?cu cine vb acum cu "Ana1"...sau "Ana2"....?cum sa fii alt om de maine....daca o sa aflati sa imi spuneti si mie cum se face....o sa va fie mai bine......vorba lu nene trahanache"Aveti putina rabdare stimabili"....peace fetelor

  RăspundețiȘtergere
 4. Emotie de toamna
  de Nichita Stanescu
  "A venit toamna,acopera-mi inima cu ceva,
  cu umbra unui copac sau mai bine cu umbra ta.

  Ma tem ca n-am sa te mai vad,uneori,
  ca or sa-mi creasca aripi ascutite pana la nori,
  ca ai sa te ascunzi intr-un ochi strain,
  si el o sa se-nchida cu o frunza de pelin

  Si atunci ma apropii de pietre si tac,
  iau cuvintele si le-nec in mare ,
  Suier luna si o rasar si o prefac
  intr-o dragoste mare. "

  Astazi a fost o zi superba de toamna care m-a facut sa-mi amintesc aceasta poezie!Mi s-a parut ca este intr-o perfecta armonie cu toamna de astazi!:)

  RăspundețiȘtergere
 5. adevarul e ca exista 2 tipuri de oameni...cei care se detaseaza de lucrurile din exterior..si cei care nu..ei raman fideli unui fel de a fi, unei singure atitudini..ma intreb daca au si capacitatea de a se adapta unei societati in continua schimbare care cere de la individ altceva cu fiecare zi...si totusi continui sa cred ca mai mult succes au "cameleonii"...acei oameni care se disting prin adaptabilitate..aici as face diferenta intre "fluturi" --aia nestatornici si cu multe fete, neseriosii si superficialii...si cei care au cu adevarat puterea de a fi altcineva in situatii importante, unde ,nu stiu daca se potriveste vorba..trebe sa fii 5 minute destept si apoi poti fi o viata prost...deci draga mea ana...eu zic...ai putea sa vezi si partea goala a paharului..vezi tu ..de multe ori..acea parte face diferenta...eu.

  RăspundețiȘtergere
 6. "draga mea ana"...? multumesc. de data asta cred ca ghicesc :D

  RăspundețiȘtergere
 7. "Pentru că am fost dezamăgită, pentru că am suferit, pentru că am obosit să spun "aşa a fost să fie" , "n-a fost să fie", m-am gândit să pornesc de la premisa că oricum nu pot avea exact ce vreau mai mult."

  RăspundețiȘtergere